FAQ

Wie zijn wij?

Demuynck is een toeleveringsbedrijf van non-food producten, gericht naar horecabedrijven en collectiviteiten: woon- en zorgcentra, ziekenhuizen, overheden, bedrijven, hotels en overal waar op een professionele manier een keuken gerund wordt.

Porselein, glazen en bestek vormen de kern van ons gamma, aangevuld met alle keukenapparatuur en maaltijddistributiesystemen.

Standaard hebben wij ruim 5000 producten in voorraad. Vindt u in onze webshop iets niet terug? Stuur ons een aanvraag en wij maken graag een gepaste offerte voor u op.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden bij Demuynck?

Collectiviteiten kunnen betalen via overschrijving binnen de 30 dagen na goedkeuring door onze boekhouding.

Horecabedrijven kunnen zowel contant als met bankkaart betalen aan de chauffeur van het extern transportbedrijf waarmee we samenwerken.

Wat is de leveringstermijn?

Goederen die wij in voorraad hebben worden binnen 48h geleverd door een extern transportbedrijf.

Goederen niet in voorraad worden besteld met een gemiddelde leveringstermijn van 2 tot 3 weken.

 

Wat als mijn toestel defect is?

Alle verplaatsbare defecte toestellen worden best binnengebracht voor controle door onze in-house technische dienst.

Een defect toestel wordt ofwel door de klant zelf binnengebracht, ofwel zelf opgestuurd naar Demuynck ofwel opgehaald door onze koerierdienst – ten laste van de klant - voor herstelling in het bedrijf.

Voor niet-verplaatsbare toestellen komt onze technicus ter plaatse.

Na controle en eventuele opmaak van een kostenraming wordt de herstelling binnen de week afgehandeld.

Heb ik recht op een vervangtoestel tijdens de duur van de herstelling?

Bij Demuynck beschikken we tevens over een gratis bruikleenservice voor onze klanten.

Van de meest courante toestellen hebben wij een vervangtoestel dat gratis ter beschikking staat van onze klanten in afwachting van herstelling (afhankelijk van beschikbaarheid).

Dit vervangtoestel kan door de klant zelf opgehaald worden of opgestuurd worden door onze koerierdienst ten laste van de klant.

Waarom kiezen voor Tafelstern porselein?

Tafelstern maakt deel uit van de Duitse groep BHS Tabletop AG uit Selb, een degelijke financiële groep met een continu aanbod van nieuwe en hoogwaardige vormen geschikt voor horecabedrijven en collectiviteiten.

Tafelstern produceert hard porselein. Om dit wit porselein te bekomen wordt tweemaal gebrand, zodat ook het onderglazuur wordt verhit.
Bij opglazuur decors worden de verschillende porseleindelen tot driemaal toe gebrand en bij zeer moeilijke decors gebeurt dit vanzelfsprekend nog een aantal keer meer.

De moderne tunnelovens waarin het porselein gebrand wordt, werken op gasverbranding, om de CO2 uitstoot zo veel mogelijk te beperken.
Voor een optimale branding is het verbruik van 2,5 tot 3,5 m³ gas noodzakelijk, de energiekost is dan ook een belangrijke kostenfactor van het eindproduct.

Een eerste branding gebeurt op ongeveer 900 °C en zorgt ervoor dat het gedroogde, op dit moment zeer breekbare porselein, de nodige hardheid bekomt die noodzakelijk is voor het glazuren.
Een tweede branding volgt op een temperatuur tussen de 1400 ° en 1500 °C.

De tot nu toe poreuze porseleinscherven worden hierdoor dichtgemaakt, dit noemt men het dicht sijpelen, het porselein krimpt met zowat 1/6 van zijn origineel volume.
Op die manier bekomen wij hard porselein die minder snel breekt en slijtvast is.

Welke garanties geeft Tafelstern porselein?

Tafelstern biedt intussen een glazuur garantie van 5 jaar op alle porselein. Op projecten is een chip garantie mogelijk.

Tafelstern werkt conform de normen : DIN 51032 – DIN EN 1388/1 – ISO 6486 – 2005/31/EG – 84/500/EWG,USA,FDA – EN 12875-1.

Welke garantie heb ik dat Tafelstern porselein blijft bestaan?

Tafelstern maakt deel uit van een Duitse groep nl. BHS Tabletop AG in Selb, een degelijke financiële groep met een continu aanbod van nieuwe en hoogwaardige vormen geschikt voor horecabedrijven en collectiviteiten.

Vele vormen van Tafelstern bestaan reeds 30 jaar en meer. Een levergarantie van minstens 10 jaar is op bijna alle vormen gebruikelijk.

Wordt een bepaald item niet meer verder geproduceerd, dan wordt dit enkele jaren vooraf meegedeeld.