U bent hier: blog

Hilton Antwerp Old Town gaat voor totaalbelevenis in uw bord

Op de Antwerpse Groenplaats ligt het chique Hilton Antwerp Old Town hotel. Het hotel gaat prat op een unieke combinatie van charme en gesofisticeerde stijl. Naast hotelkamers en suites beschikt het hotel tevens over 2.600 vierkante meter aan meeting ruimtes en een unieke Belle Epoque Ballroom waar tot 1.000 gasten kunnen ontvangen worden voor banketten. De kunst en architectuur van het gebouw krijgt voortaan een verlengstuk in uw bord, waar de chef en zijn team de presentatie van de gerechten tot een kunstvorm hebben verheven. Wij spraken hierover met Food & Beverage manager Kevin Prinsen.

“Wij zijn al een hele tijd passioneel met de presentatie van de gerechten bezig”, zegt Kevin Prinsen. “De lat ligt immers hoog. We ervaren dat steeds meer consumenten als ware hobbykoks met eten en met de presentatie ervan bezig zijn. Maar ook dat diezelfde consumenten het groeiende aanbod aan luxeborden (zoals bijvoorbeeld het gamma van Pascale Naessens) enorm kunnen smaken. Dat betekent dat we op vlak van het gerecht én het bord de lat hoger moeten leggen. Bij Hilton Antwerp Old Town willen we hierin immers onderscheidend zijn.”

Volgens Kevin Prinsen zullen feestzalen steeds meer gedwongen worden om bord én gerecht tot een kunstvorm te brengen. De moderne en veeleisende consument is immers veeleisend en zoekt in zijn vrije tijd een wow-ervaring. 

“Als Hilton willen we de stijgende verwachting van de gasten beantwoorden met topkwaliteit qua gerechten en topbelevenis qua bordpresentatie. Maar dat laatste wordt steeds moeilijker te bereiken met een klassiek wit bord”, vertelt Prinsen. “Daarom gingen we op zoek naar gekleurde borden die de uitstraling en presentatie van de gerechten naar een hoger niveau konden tillen. Na een lange zoektocht vonden we bij Tafelstern precies de ontwerpen die we zochten. Demuynck gaf ons advies en bezorgde ons de samples, zodat onze chef aan de slag kon. Het resultaat was verbluffend. De kwaliteit en de presentatie van de gerechten werd op de juiste manier versterkt door het inzetten van een gekleurd bord dat qua look & feel aansloot bij het kleurenpallet van het gerecht.”

De combinatie van het juiste bord met het juiste gerecht zorgt voor de juiste indruk. “Onze gasten kijken hun ogen uit. De reacties zijn dan ook hartverwarmend en een hart onder de riem van ons keukenteam dat enorm veel tijd en passie in de ontwerpen heeft gestopt. Zo hebben we lang geworsteld met de donkere borden, omdat bijvoorbeeld donkere sauzen hierin helemaal niet tot hun recht kwamen”, getuigt Prinsen.

Banketten via bordbelevenis naar een hoger niveau tillen: dat was de missie van het keukenteam bij Hilton Antwerp Old Town. Het bord is hier een kunstvorm in een omgeving die tevens kunst en klasse uitstraalt. Deze case is alvast een inspiratie geworden voor elke professional die met belevenis in een restaurant, feestzaal of ballroom bezig is.

7 juli 2017 - Axelle Van Maele
Tags :hotelporselein