U bent hier: blog

Love is in the air – Valentijnsrecept op basis van zalm

Met Valentijn in het vooruitzicht inspireren wij u graag met een verrukkelijk recept van chef en meesterkok Kurt Van Daele. Hij is samen met Peter De Groote aangesteld als denktank voor nieuwe Sodial-zalmcreaties en creëerde een verrassend trendy zalmgerechtje die hij serveerde op een bord van Demuynck. Kurt’s cannelloni van zalm, het ideale voorgerecht op uw Valentijnsmenu.

Bereiding

Slaatje maken van spitskool, gedroogde rozijnen en mango. Snijden in julienne en kruiden met peper en zout, kristalsuiker en sushiazijn. Even laten trekken en het overtollige sap weggieten. Long Slices-zalm opvullen met de mengeling zoals een cannelloni. Daarbij een pesto bereiden van notensla, pijnboompitten en wat kaas. De pesto op het bord uitstrijken en de zalmcannelloni’s erop dresseren. Afwerken met enkele druppels oude balsamico en scheutjes ter garnering.

De minimalistische vorm van de Cove Decor Plate Deep Coup 18 cm van het merk Temptaste, maakt het mogelijk om te werken met artistieke decors. In samenspel met de culinaire creaties zorgt dit voor een echt kunstwerkje.

Interesse collectie borden? Voor meer informatie kunt u steeds bij ons terecht op het nummer 056/ 50 25 31 of via info@demuynck.be .

5 februari 2018 - Axelle Van Maele
Tags :interessant, nieuw, hotelporselein